На Донбасі українці знищують окупантів, ведуть поступальний наступ

Пріоритетними на сході України залишаються Бахмутський та Лимансько-Куп’янський напрямки.

За добу там ліквідували там 226 та 234 окупантів відповідно, сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

“На Бахмутському напрямку сили оборони продовжують утримувати ініціативу, давити на ворога. Ворог відчайдушно чинить спротив, 519 разів обстріляв наші позиції, один авіанальот здійснив. Загалом відбулося вісім бойових зіткнень, під час яких знищено 74 окупантів, 152 зазнали поранень і один потрапив у полон. Також знищено ворожий танк, шість БМП, дві САУ “Гвоздика”, гаубицю Д30, контрбатарейну РЛС “Аістьонок” та три склади з боєприпасами”, повідомив він.

На Лимансько-Куп’янському загарбники намагаються перехопити ініціативу і наступати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу знищено майже сім сотень загарбників: Генштаб повідомив про нові втрати росіян

“Рекордно 908 разів обстріляли наші позиції всіма типами та калібрами артилерії, здійснили 11 авіанальотів. Наразі відбулося 29 боєзіткнень, під час яких 76 окупантів знищено, 158 зазнали поранень. Знищено два танки, самохідну установку “Мста”, два міномети, гаубицю, два безпілотні апарати і польовий склад із боєприпасами”, вказав Череватий.

На Бахмутському напрямку українські війська ведуть розмірений і поступальний наступ. Використовують тактичне новаторство, аби просуватись із мінімальними втратами.

“Щодоби ми звільняємо сотні метрів нашої землі, щотижня кілометри, дійде час і це будуть десятки кілометрів. Тобто цей процес розмірений, сталий, але невпинний”, запевнив речник.

Російські загарбники й надалі зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби там відбулось 32 бойових зіткнення. Про це вранці 21 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На заході Запорізької області українські війська досягли обмежених територіальних здобутків. Сили оборони України продовжують контрнаступальні дії на південь від Оріхова. Збройні сили України також наступали на північному та південному флангах Бахмута і просунулися в районі Кліщіївки. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).