Нідерланди паралізував найпотужніший в історії шторм

Потужний шторм Poly у Нідерландах став найсильнішим літнім стихійним лихом, яке коли-небудь спостерігали. Негода порушила повітряне і залізничне сполучення в країні.

Влада закликала людей залишатися вдома через сильний вітер, повідомляє NOS. Національний метеорологічний інститут оголосив червоний код штормового попередження. Пориви вітру сягають 120 км/год.

“Один із найзавантаженіших європейських вузлів амстердамський аеропорт Схіпхол скасував понад 300 рейсів. Очікують, що рух буде обмежено щонайменше до 15:00 за місцевим часом. Залізничний оператор NS зупинив весь рух поїздів на півночі Нідерландів, а шосе на північ від Амстердаму перекрили через падіння дерев”, ідеться у повідомленні.

У містечку Вейк-ан-Зее на північ від Амстердаму зафіксували швидкість вітру до 145 км/год. Це найсильніший порив вітру, який коли-небудь вимірювали в липні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дощі з грозами і штормовий вітер: синоптики здивували прогнозом

Мешканці провінції Північна Голландія, до якої входить Амстердам, отримали сповіщення на мобільні з попередженням залишатися вдома і підготувати номери екстрених служб на випадок небезпеки для життя. Поблизу населеного пункту Алкмара потужний вітер перекинув вантажівку.

Амстердамська транспортна компанія GVB вирішила тимчасово не запускати автобуси і трамваї через екстремальні погодні умови.

В Італії зросла кількість жертв унаслідок потужної повені. Негода вже забрала життя щонайменше 13 людей. 20 тис. жителів залишилися без даху над головою через стихійне лихо. Чимало італійців з обмеженими можливостями не можуть залишити свої домівки і опинилися в пастці.