Дієві прийоми, як посмажити ідеальні і млинці без грудочок

Готувати тонкі млинці дуже просто. Але чомусь вони не завжди вдаються ідеальними. Або взагалі не вдаються.

Важливо дотримуватись пропорцій, хоча багато господинь це роблять “на око”. Gazeta.ua підготувала кілька дієвих прийомів, як приготувати відмінні млинці, які з’їдять миттєво.

Важливо правильно замішувати тісто, щоб не було грудочок. Швидко і легко це робити міксером. Правильна консистенція тіста перед смаженням нагадує рідку однорідну сметану.

Спочатку яйця збивайте з цукром та ваніллю. Додайте трохи борошна і добре вимішайте. Маса буде схожою на густу сметану. Вливайте потроху молоко і далі вимішуйте до однорідної маси. В кінці влийте дві столові ложки олії.

Перед смаженням додайте кілька крапель олії на сковорідку. Потім вливайте потрібну кількість тіста. Швидко розподіліть тісто по сковороді. Під час смаження млинці слід перевертати, коли краї ледь зарум’янились.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Золотиста та глянцева: на яку хитрість йдуть заради запашної рум’яної випічки

Смажити потрібно на середньому вогні. Інакше низ та краї млинців підгорять і не пропечуться.

Млинці смажать на тонкій сковороді, призначеній спеціально для цієї страви. Трохи товстіші та менш підсохлі млинці чудово вийдуть на традиційній чавунній сковороді.

Краще не перевертати млинець нескінченно з одного боку на інший. Від цього вони можуть пересохнути.

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився простим рецептом смачних дріжджових млинців. Дріжджі змінюють структуру млинців і перетворюють їх на “перину”.

Для приготування таких млинців потрібно мати живі дріжджі. Також важливо, щоб інгредієнти були не з холодильника, а кімнатної температури.