БЕБ знайшло фабрику з пошиття контрафактного «брендового» одягу

БЕБ знайшло у Кіровоградській області масштабне виробництво контрафактного одягу, що підробляло торгові марки понад 20 відомих світових люксових брендів одягу та аксесуарів. 

Про це повідомляє пресслужба Бюро.

Слідство встановило групу осіб, яка організувала повний цикл виробництва підробок. Вона продавала товар у роздріб та оптовими партіями через веб-сайти, телеграм-канали та на ринках по всій території України.

В ході обшуків вилучили близько 160 одиниць професійного обладнання, яке використовували для пошиття одягу, його брендування, прасування. Крім цього, вилучено підроблені футболки, куртки, штани, шорти, кепки, рюкзаки, з нанесеним найменуванням відомих брендів виробників одягу, логотипи та ярлики.

Орієнтовна вартість вилученої продукції, сировини та обладнання становить 100 млн грн. Щоб вивезти 200 тонн вилученої продукції та обладнання знадобилося 15 вантажівок-фур. 

Розпочато провадження за ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знаків для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару).