Три компанії отримають $1 млн на боротьбу з іранськими дронами

Три українські виробники отримають по $1 млн для боротьби з іранськими безпілотниками.

Виробників обрали на Drone Hackathon Anti-Shahеd. Там 50 команд презентували проєкти для представників Сил безпеки та оборони, повідомило Міністерство цифрової трансформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній секретар РНБО Данилюк разом з російським бізнесменом розробляє гіперзвукові дрони ЗМІ

“У війні важливо розуміти, що відбувається на полі бою, і пропонувати технологічні рішення. Бачимо, як ситуація на фронті змінюється в напрямі технологій. Наскільки важливі БПЛА, супутниковий зв’язок, системи ситуаційної обізнаності. Картина бою змінюється. Потрібно ухвалювати швидкі рішення й реалізовувати ефективні ідеї”, сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Україні необхідно створити альтернативні системи протидії іранським Shahеd.

“Маємо круті кейси з Армією дронів, коли постачали на передову не лише іноземні дрони, а й БПЛА вітчизняного виробництва. Аналогічне потрібно реалізувати з розвитком систем захисту українського неба”, додав міністр.

З переможцями укладуть контракти на $1 млн.

Україна може створити десятки тисяч нових дронів, але якщо не буде навчених інструкторів то ця техніка не зможе працювати на фронті.

З початку повномасштабного вторгнення в Україні було створено 10 нових навчальних центрів. На думку росіян, головними та найефективнішими з яких є Dronarium (Руслан Беляєв), “Крук” (Віктор Таран) та Боривітер (Ігор Федірко).

Загалом навчальні центри підготували 7 тис. військових операторів БПЛА.