Росіяни отримують гроші за всиновлення викрадених українських дітей

Росіяни отримують за всиновлення українських дітей від 28 до 156 тис. рублів щомісячно.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець сказав про це в інтерв’ю ISLND TV.

“Як би це цинічно не прозвучало зараз, але для них це just business. За кожну всиновлену українську дитину російська сім’я отримує 28 тисяч рублів щомісячно. Якщо це дитинка з інвалідністю, то цифра приблизно 156 тисяч рублів на місяць”, вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрадених українських дітей перевиховують в дусі “руского мира”

Були випадки, коли з Сибіру на тимчасово окуповану територію України приїжджала російська сім’я й обирала відразу 10-12 українських дітей.

Існує механізм, за допомогою якого батькам або родичам викраденої дити можна її повернути. Необхідно звернутися особисто до Лубінця.

“Якщо ви звернулися до будь-кого ще, то я все ж таки наголошую на тому, що канал комунікацій який-не-який але він існує у нас. І поки я не знаю, що ви шукаєте свою рідну дитину на території РФ або на тимчасово окупованій території, я не можу офіційно навіть щось розпочати робити для повернення. Тому зверніться до мене, і ми зробимо все, щоб повернути”, наголосив він.

Це непростий шлях, але українській владі вдається це робити.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової за співучасть у викраденні дітей з України.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію і насильницьке переміщення російськими окупантами українських дітей на територію РФ. Підтримала притягнення до відповідальності винних.