4 дивовижних хитрощів у Google Sheets (Гугл Таблицях), про які варто знати

На відміну від Microsoft Excel, електронні таблиці від Google безкоштовні, працюють з браузера, в них можна працювати з іншими користувачами над одним документом одночасно, де б ви не були, і переглядати всі зміни, зроблені у файлі в хронологічному порядку. Але усі ці переваги лише краплина у морі всіх можливостей, які нам подарував Google. Давайте розбиратися!

Що таке Google Таблиці

Google Таблиці це повністю безкоштовна хмарна програма для роботи з електронними таблицями, що надає користувачам безліч можливостей для виконання обчислень з даними у реальному часі з отриманням корисних результатів. В Google Таблицях розгортання функцій значно розширює можливості маніпулювання даними, заощаджуючи ваш час виконання обчислень і водночас надаючи корисні дані.

У статті поділимося декількома цікавими функціями Google Таблиць, які допоможуть спростити щоденну діяльність. Та і працювати над ними суцільне задоволення!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У “Дії” з’явилася нова послуга: подробиці від Мінцифри

Інтеграція Google Таблиці з Google Формою

За допомогою ще одного безкоштовного онлайн-сервісу, Google Forms, легко збирати дані у формі опитування в Інтернеті, а потім компілювати результати в електронні таблиці. Зібравши відповіді за допомогою Google Форм, ви можете використовувати Google для аналізу та візуалізації ваших даних. Щоб надіслати дані в Google Таблиці, просто виберіть “Відповіді” всередині форми, а потім клацніть піктограму Таблиці Google, щоб надіслати вже існуючі та майбутні відповіді.

Миттєве заморожування рядків

За допомогою цієї корисної функції ви можете створювати нерухомі, тобто зафіксовані рядки у електронній таблиці Google. Для позитивного результату необхідно навести вказівник миші на нижню частину комірки у верхньому лівому куті будь-якої таблиці на першу комірку прямо над “1” і ліворуч від “А”. Коли ви побачите символ руки, клацніть його та перетягніть вниз стільки рядків, скільки хочете заморозити, а потім відпустіть. Які б рядки ви не обрали, вони завжди будуть залишатися на місці та вгорі вашої електронної таблиці, незалежно від того, як далеко ви прокрутите вниз.

Поділ даних на декілька осередків

Якщо вам коли-небудь знадобиться розділити дані, що містяться в одному осередку, на ще декілька осередків, ви можете скористатися опцією “розбити текст на стовпці” (яку ви знайдете в розділі “Дані”). Це може бути корисним, якщо вам потрібно розділити, наприклад, ім’я та прізвище на окремі стовпці на сторінці.

Просте форматування

Пожвавити зовнішній вигляд будь якої електронної таблиці можна повернувши текст у рядку заголовка, наприклад, по діагоналі. Виділіть рядок, потім клацніть значок з кутовою літерою “А” та спрямованою вгору стрілкою під ним (безпосередньо ліворуч від інструмента вставки посилання). Потім ви можете вибрати один з декількох привабливих ефектів, які допоможуть виділити ваш текст заголовка і нададуть вашій електронній таблиці більш привабливий вигляд

Завдяки Google Таблицям ви можете створювати таблиці, редагувати їх і працювати над ними разом з іншими користувачами, де б ви не були. За допомогою електронних таблиць ви заощадите час і зробите вашу роботу продуктивнішою та приємнішою.

Компанія FOTC, як надійний партнер Google Cloud, підтримує більше ніж 3200 компаній-клієнтів по всьому світу в міграції, обслуговуванні та розробці продуктів у хмарі, дбаючи про ефективне використання послуг та оптимізацію витрат.

Пошукова система Google вже незабаром поповниться функціями генеративного ШІ (штучного інтелекту), які зроблять пошук, за словами компанії, “розумнішим” і “простішим”.

У верхній частині головної сторінки пошуку з’явиться інструмент Snapshot, який узагальнюватиме результати пошуку, пропонуючи релевантні посилання, резюме продуктів, зображення тощо