Зрешечена обстрілами, але не скорена: Зеленський показав кадри воєнної України

В Україні триває 354 доба повномасштабного російського вторгнення.

Майже рік українська армія стримує окупаційні сили та поступово звільняє загарбані території. Новими фото воєнної України поділився президент Володимир Зеленський в Telegram 12 лютого.

“Якщо не припиняти боротьби рано чи пізно єдину й незалежну державу буде відновлено. Якщо не досягти справжньої єдності незалежність буде втрачено”, написав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається біля Бахмута, Вугледара та Кремінної ‒ показали свіжі карти боїв в Україні

Від 24 лютого 2022 року російська армія втратила вбитими понад 137 780 військових та тисячі одиниць техніки, за даними українського Генштабу.

11 лютого Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах 11 населених пунктів Донбасу.

Міністр оборони Олексій Резніков очікує нового наступу Росії на сході чи на півдні під річницю повномасштабної війни 24 лютого. Таке ймовірне рішення Кремля пов’язує прив’язаністю ворога до символічних дат.

Росія піде у наступ у найближчі 10 днів, за даними ЗМІ. Ймовірним місцем наступу називають західну частину Луганської області в районі Кремінної та Лиману. Також окупанти збільшують сили на півдні Донецької області.

Диктатор Володимир Путін віддав наказ до березня 2023 року захопити території Донецької та Луганської областей. Є ознаки того, що Росія готується до нової спроби масованого наступу та захоплення сходу країни, повідомив представник Головного управління воєнної розвідки Андрій Черняк.