Росія вже не може масштабно наступати на Донбасі ‒ аналітики пояснили причини

Російським війська важко готуватися до наступу в Україні. Свої сили вони вже вичерпали.

А провести належним чином підготовку новобранців не можуть. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, усі російські військові формування, що дислокуються нині в Україні, стали неефективними в бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики США оцінили перспективи РФ повторити широкомасштабне вторгнення

“Найвірогідніше, вони були поповнені мобілізованими. Російська армія, схоже, неспроможна підготувати своїх мобілізованих до проведення ефективних механізованих наступальних операцій протягом короткого часу, що минув від призову”, ‒ йдеться у повідомленні.

Спроможність РФ за таких умов вести масштабні наступальні дії у Донецькій області вважають низькою як українські військові, так і деякі росіяни.

“Вірогідна кульмінація та тактичні провали російських сил довкола Вугледару, певно, ще більше ослабили переконання російської ультранаціоналістичної спільноти у тому, що російські сили здатні вести переконливі наступальні дії”, ‒ наголошують в ISW.

Українські війська відбили деякі втрачені позиції в Донецькій області. Нині запеклі бої тривають навколо Вугледара. Російські сили також намагаються наступати біля Сватового на Луганщині. Про це свідчать свіжі карти бойових дій, оприлюднені американським Інститутом вивчення війни (ISW).

Загальні бойові втрати Росії на ранок 12 лютого становлять понад 137 780 осіб. За минулу добу лави “200-х” поповнили ще понад 900 окупантів, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.