Є влучання в об’єкт енергетичної інфраструктури – Козицький розповів про обстріл Львівської області

Над Львівської областю сьогодні збили 12 ракет.

Але є влучання, повідомив голова області Максим Козицький.

“Ворог поцілив в об’єкт критичної енергетичної інфраструктури. Почалася пожежа. На місці працюють всі служби. Масштаби ушкоджень вивчають фахівці. Через це, а також через ситуацію в інших областях, на Львівщині можливі перебої з електропостачанням”, вказав він.

У Золочівському районі ракета впала за 4 м від автобусної зупинки і не вибухнула. Рятувальники її знешкоджують.

Інша ракета впала біля санаторію у Львівському районі. Вибухова хвиля пошкодила вікна будівлі.

За попередньою інформацією, жертв чи постраждалих немає

На місцях працюють пожежники, енергетики та правоохоронці.

Уранці 10 лютого енергосистема України зазнала 14-го масованого ракетного удару та вночі 16-ї атаки ворожими БПЛА. Основною ціллю Росії знову були електростанції та об’єкти високовольтної мережі. Географія уражень східні, західні і південні регіони.

Росіяни атакували ракетами Х-101, Х-555 та “Калібр”. З 71 запушеної ракети силам ППО вдалося збити 61.

Є влучання в об’єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах. Найскладніша ситуація у трьох областях, повідомив міністр енергетики Герман Глущенко.

На 13:30 найскладніша ситуація зі світлом на Харківщині. Там тривають аварійні відключення. Мережеві обмеження через російську атаку діють на Хмельниччині, а також зберігаються на Одещині та Київщині. Дефіцит в енергосистемі значний, кажуть в Укренерго.