Кремль намагається приховати масштабні втрати техніки РФ в Україні

Кремль продовжує поступову підготовку оборонно-промислового комплексу Російської Федерації до затяжної війни в Україні.

Водночас у Москві приховують масштаби втрат армії РФ на фронті, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

“Президент Росії Володимир Путін 9 лютого провів засідання наглядової ради Агентства стратегічних ініціатив та доручив надати підтримку суб’єктам федерації у розвитку виробництва безпілотних авіаційних комплексів. Того ж дня заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв відвідав танковий завод в Омській області, заявивши, що Росії необхідно збільшити виробництво сучасних танків у відповідь на західну військову допомогу Україні”, сказано у свіжому звіті аналітиків.

Російські війська втратили 1012 танків в Україні, ще 546 танків було захоплено Збройними силами України. Ці сукупні втрати становлять приблизно половину танків, які російські війська відправили на війну на початку вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готує РФ до затяжної війни: що вигадав Кремль для обходу санкцій

“1,5 тис. танків достатньо для оснащення понад 15 танкових полків або бригад або близько 150 батальйонно-тактичних груп. Російським військовим необхідно швидко поповнити ці втрати в танках, щоб зберегти здатність вести великомасштабні механізовані маневрові бойові дії напередодні можливого збільшення темпів наступальних операцій на сході України”, вважають експерти.

Медведєв, імовірно, сформулював свої заклики до збільшення виробництва як відповідь на західну військову допомогу, щоб приховати той факт, що суттєві втрати військової техніки викликають необхідність збільшення виробництва.

“Зусилля Кремля щодо поступової підготовки оборонно-промислової бази Росії до затяжної війни, уникаючи при цьому ширшої мобілізації російської економіки, як і раніше, несумісні з масштабами війни, яку російські військові ведуть в Україні. Атакож із масштабами втрат російської військової техніки”, зазначають в ISW.

Унаслідок незлагоджених дій на фронті російські окупанти на Донбасі зазнали серйозних втрат у районі Вугледара, втративши за день понад 10 танків і БМП. Водночас ворожа армія намагається наступати у районі Бахмута Донецької області, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

На Луганщині Збройні сили України знищують сучасну техніку ворога під Кремінною. Війська РФ продовжили наступ на лінії Сватове Кремінна. ЗСУ відбили атаку російських військ у районі Стельмахівки за 15 км на захід від Сватового.