Росія готується до масштабного удару. В море стягнула ракетоносії – Гуменюк

Росія готується завдати по Україні чергового масованого ракетного удару.

У Чорному морі ворог зосередив три ракетоносії два надводні та один підводний з сумарним залпом до 20 ракет. Про це повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони “Південь” Наталія Гуменюк в телемарафоні “Єдині новини” 10 лютого, передає Gazeta.ua.

Вона нагадала, що крайню масовану ракетну атаку окупанти здійснили два тижні тому 26 січня. Тому є всі причини припускати, що вороги готуються до нової.

“Як ми попереджали: спочатку іде хвиля “Шахідів”, які розвідують напрямки роботи ППО і намагаються влучити в об’єкти критичної інфраструктури. Далі ворог готує ракетний удар. І все про це красномовно свідчить”, підкреслила Гуменюк.

Вона зауважила, що дещо відтермінувала дії ворога стихія. Шторм у Чорному морі не дозволяв тримати в акваторії ракетоносії. І щойно коливання зменшилися з 5 7 балів до 3 4, на бойовому чергуванні з’явилися ракетоносії.

Про можливу ракетну атаку свідчить активність як тактичної, так і стратегічної авіації. Це, зазначила Гуменюк, може бути ознакою того, що росіяни можуть здійснити масований удар 10 лютого.

“Цілком імовірно, враховуючи особливості погоди цього сезону, можуть бути досить щільними одна хвиля (атак. Gazeta.ua) від одної. Зокрема хвиля “Шахідів” коротенька розвідувальна операція. Далі цілком імовірне застосування масованих ракетних ударів”, наголосила Гуменюк.

Доповнюється…