Перевірки в Міноборони: сотні посадовців понесуть покарання

621 посадовця Міністерства оборони та Збройних сил України притягнули до відповідальності за результатами внутрішніх аудитів відомств минулого року.

З них до матеріальної відповідальності 497 осіб, до дисциплінарної відповідальності 124, написав у Facebook міністр оборони Олексій Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони взялися за антикорупційне управління

За його словами, всі матеріали внутрішніх аудитів передавали до правоохоронних органів.

“Моя принципова позиція була, є і буде незмінною нульова толерантність до будь яких порушень. Всі особи, чия вина доведена відповідними органами понесуть відповідальність”, сказав міністр.

Міністр оборони Олексій Резніков подякував за критику, бо це допоможе зробити правильні висновки. Запевнив у продовженні реформ навіть під час війни.

Відповідний допис міністр опублікував через недавній скандал про корупцію в Міноборони. Журналісти вияснили, що ціни на закупівлю харчів і надання послуг з харчування для військових у контракті Міноборони перевищують роздрібні у два-три рази. У ДБР зараз проводять розслідування за фактом оборудок посадовців міністерства і приватних підприємств під час закупівель для військовослужбовців.