Українська розвідка перехопила план РФ щодо Молдови

Українська розвідка перехопила російський план щодо руйнування політичної ситуації в Молдові.

На меті було зруйнувати демократичний порядо в країні та захоплення влади, заявив президент Володимир Зеленський на спеціальному засіданні Європейської Ради.

“Нещодавно я говорив з президенткою Молдови Маєю Санду та проінформував її про те, що вдалося перехопити нашій розвідці: детальний російський план політичної ситуації в Молдові. Російський документ, який показує, хто коли і внаслідок яких дій збирається зламати Молдову, демократичний порядок цієї країни і встановити контроль над нею”, розповів Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США заявили про нову допомогу Україні та Молдові ‒ хочуть підтримати економіку

Президент зазначив, він не знає чи був відданий Москві наказ діяти за цим планом, але Україна побачила, що Росія збиралася робити.

“Ми впізнали в цьому саме те, що вони вже намагалися робити проти України та проти інших держав, зокрема в Європі”, додав Зеленський.

У Молдові очікують на перемогу України у війні проти Росії, щоб продовжити працювати над виведенням окупантів з Придністров’я. Війна в Україні змінила функціонування Молдови в усіх сферах, зокрема й придністровське врегулювання.

Придністровський конфлікт не можна розв’язати шляхом дипломатичних переговорів.

Про це заявив депутат від партії влади Молдови “Дія і солідарність” Оазу Нантой. Він запропонував НАТО і Україні розв’язати конфлікт силою.

Також Нантой заговорив про демілітаризацію регіону.