Шарль Мішель назвав ключові напрямки підтримки України

Європейський союз повинен підтримувати Україну за трьома напрямками.

Мова йде про військову допомогу, просування формули миру та євроінтеграцію України. Про це на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель, передає Gazeta.ua.

“Мені здається, наступні тижні будуть вирішальними. Тому нам потрібно залишатися згуртованими та тверезими. Нам потрібно надавати підтримку за трьома напрямками. Перший напрямок військовий. Ми вже говорили, що ви отримаєте максимальну кількість зброї. Це і системи ППО, і танки, і інша військова техніка”, сказав Мішель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт ЄС у Брюсселі: президент взяв участь у засіданні

Іншим напрямком, за словами Мішеля, повинна стати українська формула миру.

“Ми хотіли б заявити вам чітко та відкрито, що ми підтримуємо вашу ініціативу, щоб статут ООН та міжнародне право були дотримані безкомпромісно. Це політична битва і ми хочемо незабаром провести саміт заради миру, щоб надіслати правильний меседж світу”, сказав президент Європейської Ради.

Мішель підкреслив, що третім ключовим напрямком повинна стати євроінтеграція, оскільки Україна зробила вибір, “який ми почули ще на Майдані, це користь на користь свободи, демократії та ЄС”.

Президент України Володимир Зеленський 9 лютого бере участь у засіданні Європарламенту в Брюсселі.

Напередодні його запросили взяти участь у саміті лідерів Європейського Союзу, який запланований на 9−10 лютого.

Зеленський у Брюсселі звернеться до лідерів ЄС із чотирма запитами.