Ситуація зі світлом в Україні: де діють аварійні відключення

На ранок 8 лютого в Україні зросло споживання електроенергії.

В Одесі та прилеглих районах застосовуються аварійні відключення, повідомила пресслужба Укренерго.

“Споживання електроенергії зросло через зниження температури, водночас дещо зросло і виробництво електроенергії. Дефіцит потужності зберігається, найбільше у вечірні години”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі.

Водночас ліміти споживання не доводились до Запорізької, Донецької та Миколаївської областей, де 8 лютого планувалось провести виміри фактичного споживання.

“Однак через пошкодження водогону внаслідок обстрілів росіян виміри у Миколаївській області наразі проводитись не будуть, оскільки пошкоджена критична інфраструктура є значним споживачем, що вплине на показники вимірів. При цьому обмеження споживання в області наразі не застосовуватимуться”, – пояснили в Укренерго.

До решти операторів систем розподілу (обленерго) доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Перевищення лімітів призводить до створення аварійних ситуацій в енергосистемі.

“На Одещині ремонтні бригади Укренерго та обленерго працюють 24/7 і докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення електропостачання. Також тривають роботи на всіх інших об’єктах, пошкоджених внаслідок ракетних та дронових атак росіян”, додали в компанії.

Доповнюється…