Генерал ЗСУ розповів, чи багато у Росії залишилося зброї

Хоча Росія після семи місяців війни зазнала в Україні величезних втрат у військовій техніці та озброєнні, не варто тішити себе надіями на те, що її запаси озброєння скоро вичерпаються, там ще дуже багато.

Навіть стара зброя, яку росіяни витягують із запасів часів СРСР, може бути небезпечною і її не можна недооцінювати, розповів генерал Збройних сил України Максим Кривонос в інтерв’ю 24 каналу.

За його словами, навіть автомати Калашникова не варто недооцінювати. Хоча часто в новинах пишуть, що росіянам видають стару та іржаву стрілецьку зброю, це означає Тільки те, що автомати можна вичистити й вони знову будуть здатні вбивати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: HIMARS і не тільки: Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні

Також у Росії залишилися великі запаси іншого озброєння, яке також можна використовувати в бою.

Як зазначив Кривонос, навіть стара зброя, яку росіяни використовують у бою, може бути небезпечною – наприклад, артилерія чи ракети.

“Є достатньо крилатих ракет, які й далі будуть завдавати ударів по критичній інфраструктурі нашої держави, знищувати наші села і міста” – додав він.

Зараз росіяни б’ють точково, по об’єктах критичної інфраструктури, прекрасно розуміючи важливість цих об’єктів. Захист у цих цілей зараз слабкий, тому Україні потрібно посилити свою ППО і здатність збивати російські ракети. Також потрібно бути готовими до того, що жертви продовжаться; росіяни намагатимуться обстрілювати міста і села, незважаючи ні на що.

Тим часом в ході бойових дій українські захисники захопили важку вогнеметну систему (ВВС) “Солнцепек”, що належала російським окупаційним військам.

Також ЗСУ показали трофеї зі звільненого Лимана. Трофеїв вистачить на те, щоб “озброїти невелику армію”.