ЗСУ нищать русняві танки та визволяють Херсонщину – про 223-ий день повномасштабної війни (Відео)

223-ий день

Повномасштабна війна росії проти України

За минулу добу ЗСУ знищили ще 370 окупантів

Пекуча навіть у жовтні Херсонщина. Ніякої паніки, лише плановий відступ чи можливо негативний наступ, створення нових ліній оборони і планове згортання та перегрупування через мости, які чомусь виявилися усі підірвані. Це стислий виклад подій від російських пропагандистів щодо їх ситуації на південному напрямку. У міноборони коротко підтверджують – наші морпіхи остаточно визволили Давидів Брід, бої за який тривали від літа. Які ще населені пункти на Херсонщині знову мають синьо-жовті стяги? А ще про деокупацію у Харківській області, очікування Луганської та справжню танкову різанину, яку відчули окупанти впродовж останньої доби – у хроніці подій 223-го дня великої війни з Росією, яку зробив журналіст “5 каналу” Олексій Пасак. 

Слава Україні, слава морській піхоті, сьогодні 4 жовтня 2022 року, Давидів Брід – визволений від орків! Урочисто вішаємо жовто-блакитний стяг над Давидовим Бродом! Слава Україні!

ЗСУ вже зовсім близько. Наш стрімкий наступ і визволення Херсонщини – останні кілька діб головний біль для російських військових пропагандистів. Від бравади “стоїмо до останнього” – звіти про так звані перемоги окупантів швидко змінилися на повідомлення про створення нових ліній оборони і відступ дедалі ближче і ближче у напрямку Херсона.

ЗСУ йдуть і визволяють захоплені землі. Заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в етері загальнонаціонального телемарафону повідомив, що нині у Херсонській області деокуповано понад пів сотні населених пунктів. І поки міноборони офіційно підтверджують ключовий для російських військ Давидів Брід – у мережі з’являються відео і з Великої Олександрівки.

“Історичний момент, 7-й батальйон української добровольчої армії – зайшов у центр Великої Олександрівки. Слава Україні! Героям слава! Велика Олександрівка, Херсонська область – тепер під українським прапором”, – заявили українські військові на відео.

Правило балансу – там, де з’являється синьо-жовтий стяг – будь-яка ганчірка з триколором рано чи пізно буде використана за справжнім призначенням. Як у херсонській Новопетрівці, де російський прапор використали як ганчірку.

Керівник офісу президента України тримає інтригу – минулого місяця зображенням родзинок натякав на визволення Харківщини, минулого тижня анонсував оточення окупантів біля Лиману. А тепер – недвозначно публікує зображення українських прапорів, ракет. І кавуна.

Херсонська область, Старосілля. Вчора зайшли в Архганельське, сьогодні Старосілля. Потрошки, крок за кроком, Херсонська область, наші землі – вільні від окупантів, від біологічного сміття з Російської Федерації.

І не лише Херсонщина. У Харківській області дедалі більше селищ, які тепер можуть забути про російську навалу. У Борівській сільраді повідомили, що ЗСУ визволили Богуславку та Борівську Андріївку.

А після визволення Лиманського району на Донеччині – наших захисників уже зачекалися й на Луганщині. Чільник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай зауважив, що ЗСУ майже впритул наблизилися до північно-західної адмінмежі Луганської області. А ще розповів “5 каналу” про обіцяне Кремлем так зване посилення війська – і рівень підготовки щойно мобілізованих окупантів.

“Наші військові вже таких новомобілізованих беруть у полон в Донецькій області. Вже можна констатувати факт, що свіжемобілізованих частково довезли до лінії фронту. Але це ж не вояки взагалі. Це просто цивільних людей перевдягли у військову форму і дали їм автомати. Після першого потужного обстрілу вони всі біжуть”, – розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Хтось біжить, а хтось уже не втече. За минулу добу більше не скуштують херсонських кавунів ще 370 окупантів, також знищено 27 бойових броньованих машин, 2 артилерійські системи, 2 реактивні системи залпового вогню, систему протиповітряної оборони ворога і 12 одиниць автомобільної техніки. Підбито ще 1 літак і 2 безпілотники.

І ключовий пункт статистики щодо втрат ворога – це справжня танкова різанина під чуйним контролем ЗСУ. Адже напередодні російське військо примусово позбавилося одразу 44-ьох танків! А що про це думають наші захисники – далі без коментарів.

Олексій Пасак, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, ЗСУ визволили Борову й Шийківку, а також Ізюмське та Дружелюбівку на Харківщині.

Нагадаємо, ЗСУ визволили Давидів Брід та Старосілля на Херсонщині. 

Дивіться також: як ЗСУ визволяли Лиман.

Нагадаємо, у Східному угрупованні підтвердили, що ЗСУ увійшли в село Торське Донецької області.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.