Подоляк пояснив, які аргументи має Україна для вступу до НАТО

12 держав-членів НАТО готові підтримати заявку України на вступ.Тепер під час переговорного процесу потрібно здолати ще 18 держав.

Україна володіє суттєвими агітаційними аргументами щодо членства в Альянсі. Про це радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк сказав в ефірі “24 каналу”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО отримав заявку України на вступ до Альянсу

Найкращим аргументом буде звільнення територій. Після деокупації Донецька та Луганська 18 держав ініціюють якомога швидке прийняття України до НАТО.

“Такого величезного досвіду практичної роботи під час інтенсивного масштабного військового конфлікту більше ні в кого в Європі та загалом в НАТО не існує, тому Україна має поділитися досвідом як член НАТО”, сказав Подоляк.

Україна буде спокійно тримати курс на Альянс, що б не казала Росія. Тепер це вже юридична процедура.

Терміни вступу України до НАТО безпосередньо залежать від контрнаступу.

“Україна це країна, яка може всіх шокувати. І темпи це не 10 30 років, а набагато коротші терміни, які нам доведеться пройти, щоб бути в НАТО”, підсумував радник.

30 вересня президент Володимир Зеленський оголосив про подання заявки на вступ до НАТО й зазначив, що країна розраховує на приєднання у прискореному порядку.

Рішення України вже підтримали чотири країни: Канада, Литва, Латвія та Естонія, однак процедура потребує одностайного схвалення всіх 30 членів Альянсу.

Стратегічний курс України на членство в ЄС та НАТО закріплено в Конституції. Більшість українців за вступ України до НАТО та ЄС, свідчить соціологічне опитування.