Перший мобілізований росіянин здався у полон

Перші мобілізовані росіяни почали здаватися в полон за допомогою проєкт “Хочу жити”.

Можливістю скористався 26-річний Михайло Куликов з Орська, повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шойгу назвав кількість мобілізованих і підтвердив, що їх відправлять на фронт

Його відправили на фронт в Україну через п’ять днів після отримання повістки. Ще перебуваючи у РФ він зателефонував на “гарячу лінію” проекту “Хочу жити”. Йому пояснили, як правильно та безпечно здатися в полон українцям.

“Сподіваємося, що його приклад наслідують тисячі російських окупантів, які не хочуть вмирати на війні проти України!” додали у штабі.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорить про 300 тис. резервістів, яких планують призвати.

Пізніше з’ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, який дає змогу міноборони країни призвати на війну більш як 1 млн людей, здебільшого із сіл.

У Росії почалися акції протесту проти мобілізації, невдоволених затримували. У Москві й Воронежі затриманим почали видавати повістки до військкоматів.