Плакав на руїнах знищеного дому – як живе пес Крим, який через окупантів втратив родину в Дніпрі (Відео)

Пес Крим

Повномасштабна війна росії проти України

Єдиний господар Крима, який залишився в живих – нині у лавах Збройних Сил

Плакав на руїнах знищеної російською ракетою домівки, втративши усіх господарів. Історія дніпровського пса на прізвисько Крим вразила увесь світ. Він єдиний мешканець будинку, який вижив після ворожого ракетного удару. На п’ятий день після трагедії вже не плаче, але досі шукає господарів. Хто опікується бідолашним собакою нині – дізнавалася журналістка “5 каналу” Вікторія Ковальова.

Відео відзняли рятувальники за кілька годин після ракетного удару по Дніпру. Вночі ворожа ракета поцілила у приватний дім, де жила одна з дніпровських родин. Мама, бабуся та двоє дітей загинули на місці. Єдиний із мешканців будинку вижив – старий пес на прізвисько Крим. Сидів на руїнах і плакав.

“Коли до нас подзвонили МНСники з проханням допомогти собаці, яку вони знайшли після ракетного удару, наші співробітники приїхали, то собака була дуже в поганому стані. У нього серцева недостатність. І через поважний вік, йому 12 років, лікування треба дуже лагідне”, – заявила начальниця відділу реєстрації тварин КП “Зооконтроль” Ірина Пономаренко.

Історія цього собаки – вразила весь світ. Народився він у Криму ще до війни. Після анексії півострова господарі переїхали у Дніпро, пса взяли із собою.

“Він, коли був цуценятком, його привезли з Криму до Дніпра. На даний момент, він потрапив в зону прильоту ворожої ракети і тепер він починає знову жити заново”, – розповідає депутат Дніпровської міськради Антон Андрієнко.

Єдиний господар Крима, який залишився в живих – нині у лавах Збройних Сил – воює за Харківщину. А пес поки що перебуває на стаціонарному лікуванні в комунальному підприємстві “Зооконтроль”. До себе підпускає лише одного ветеринара й постійно шукає господарів. Проте поволі оговтується від удару. Сьогодні вперше вийшов на прогулянку й почав їсти.

“Контузія потроху проходить. Він їсть. Їсть не дуже добре, але ми стараємося йому давати і консерви і сухий корм. Він до нього звик. Тому потрохи починає їсти. Ми сподіваємося, що вже скоро він прийде до більш доброго стану. У нього зараз його місце, це там, де його ніхто не чіпає. Там де в нього є їжа, вода і де він себе безпечно почуває”, – каже начальниця відділу реєстрації тварин КП “Зооконтроль” Ірина Пономаренко.

Крім контузії та проблем із серцем, Крим має давню пухлину. В “Зооконтролі” кажуть, її позбудуться, щойно дозволить стан тварини. А тим часом, чимало людей виявили бажання забрати пса до себе, не лише з України, а й з-за кордону. Проте його долю вирішуватиме господар, після повернення з фронту. 

Вікторія Ковальова, Олександр Пронський, Дніпро, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, 29 вересня росіяни атакували Дніпро надзвуковими ракетами: є загиблі. 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.