Лукашенко заговорив про “перевірку військовозобов’язаних”

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив перевірити військовозобов’язаних білорусів.

Доручив перевірити військовозобов’язаний склад, що перебуває в запасі. Про це заявив на нараді у Міністерстві оборони Білорусі.

Лукашенко заявив, що у Російській Федерації виникли серйозні проблеми після того, як Путін оголосив мобілізацію.

Заявив, що Білорусь “вивчила” урок Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “За прогнозами Ванги це все до 24-го року триватиме” росіянка реве у слухавку чоловіку-окупанту

“Тому через військкомати ми перевіряли і перевірятимемо військовозобов’язаний склад, усіх військовозобов’язаних, які числяться у нас у запасі. Треба у кожному районі без жодного ґвалту, шуму. Те, що я вам і доручав. Закінчиться жнивна кампанія, акуратно треба призвати в районі людей, подивитися їх наявність та уточнити всі наші матеріали, списки та документи у військкоматах”, сказав самопроголошений президент.

Лукашенко заявив, що в Білорусі не будуть оголошувати мобілізацію, як у Росії.

“Кожен, хто має і може тримати зброю в руках у Білорусі, має вміти нею користуватися. Хоча б елементарною. Це стосується і жінок, і чоловіків. Вони повинні освоїти хоча б стрілецьку зброю для того, щоб захистити, не дай боже трапиться щось свою родину”, сказав.

Цього тижня Лукашенко визнав, що Білорусь бере участь в російській агресії проти України. Білоруський диктатор перетворив країну на плацдарм для армії РФ.

Білорусь розмістила біля кордонів з Україною до семи батальйонно-тактичних груп.

Українська розвідка повідомляла, що у Білорусі готують місця для розміщення 20 тис. мобілізованих з РФ. Ті мають поповнити дислоковані підрозділи російських військ.