Вистачає на 56 телефонів: на Рівненщині підприємці виготовляють для військових зарядні пристрої (Відео)

зарядки

Для допомоги військовим виробники також шиють захисний камуфляж на зарядні пристрої

На Рівненщині підприємці перекваліфікувалися та роблять для військових зарядні пристрої. Почали ще у березні, нині значно розширили свої можливості та асортимент. На передову вже відправили 500 зарядних станцій. Також розробляють мобільні ліхтарі, і вдосконалюють сонячні батареї. Більше про девайси для ЗСУ – бачили журналісти “5 каналу”. 

Ця зарядна станція одна з перших, яку виготовили молоді винахідники з Млинова. Її вистачає на 56 телефонів, Starlink, квадрокоптер чи рацію. Концепцію вигадали самі, хотіли допомагати військовим. Свої пристрої постійно вдосконалюють.

До війни компанія відповідала за комп’ютеризацію виробничих ліній. Наприкінці березня 2022 року почали розробляти девайси, які можуть бути корисними під час війни.

“Ми трохи перекваліфікувалися, щоб допомагати нашим військовим, чим можемо. І розробляємо різні прилади, які зараз їм необхідні. Ми розглядали різні варіанти, що ми можемо виготовляти. Було багато ідей. І саме мобільні зарядні станції для військових нас найбільше зацікавило”, – розповідає директор компанії Сергій Тітков.

Розробляють також генератори. Це аналог дизельного, лише електричний. Призначений для роботи в бомбосховищі, але згодиться і в командних штабах передової. Генератор має по 8 розеток. Може одночасно заряджати 320 телефонів.

Також він живить сонячні панелі. Їх закуповують і доопрацьовують, щоби була можливість заряджати компактні пристрої автономно. Є дуже легкі панелі, а також металеві, які мають чорну матову поверхню, що не відблискує.

“Ми почали у Німеччині замовляти чорні матові панелі, вони не блікують. Бо сталась проблема, що почали хлопців на передку по них відслідковувати. І ось вони такі матові, не блікують, прекрасно підходять”, – пояснює співзасновник компанії Дмитро Ренжин.

Основними клієнтами компанії є військові. Саме на їхні потреби орієнтуються виробники. А те що пристрої справді ефективні, розповіли самі захисники.

Шиють винахідники і захисний камуфляж на зарядні пристрої. Кожну портативну зарядку перевіряють, на всю продукцію отримали сертифікати якості.

“Усе те, що потребує передова – хлопці виробляють та передають туди. Унікальна історія, впевнений, що матиме продовження з великим успіхом і після перемоги. Здорово, що є такі компанії на Рівненщині, що молоді люди об’єднуються, своєю працею наближають перемогу. Їхні прилади на передовій допомогли сотням військових і будуть допомагати далі”, – відзначає голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Підприємці також виготовляють мобільні ліхтарі, які можна використовувати під час ліквідації аварії чи інших небезпек. Водночас налагодили співпрацю з волонтерами, які відправляють рівненські акумулятори на фронт – захисникам уже передали з пів тисячі різних потужностей.  

З Рівненщини, “5 канал”

Читайте також: Від свічок до перископів: як волонтери із Житомирщини виготовляють для військових різні корисні речі

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.