Ракети, авіація та артилерія: окупанти масовано ударили по Україні

За добу російські окупанти завдали п’ять ракетних та один авіаційний удари, здійснили понад 15 обстрілів з РСЗВ.

Залишається загроза завдання противником авіаційних і ракетних ударів на всій території України. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над Лиманом офіційно підняли український прапор

Від ворожих ударів постраждали об’єкти й цивільне населення більш ніж 12 населених пунктів. Серед них Харків, Краматорськ, Андріївка (Дніпропетровської області), Бахмут, Залізничне, Вознесенськ і Придніпровське.

На Волинському й Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник здійснював обстріли з танків, мінометів і ствольної артилерії:

– на Сіверському напрямку у районі населеного пункту Писарівка Сумської області;

– на Слобожанському напрямку у районах населених пунктів Стрілеча, Вовчанськ, Варварівка, Вільхуватка й Дворічна.

На Краматорському напрямку ворог здійснює перегрупування своїх підрозділів.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони понад 10 населених пунктів. Зокрема Білогорівки, Соледара, Бахмута, Бахмутського, Майорська, Зайцевого та Яковлівки.

На Авдіївському напрямку від ворожих обстрілів постраждала інфраструктура населених пунктів Авдіївка, Опитне, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка, Костянтинівка й Новомихайлівка.

На Новопавлівському й Запорізькому напрямках противник наступальних дій не проводив. Обстрілів зазнали райони 25 населених пунктів. Серед них Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка й Оріхів.

На Південнобузькому напрямку артилерійських обстрілів зазнали райони понад 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Збройні сили України продовжують активно просуватися та займати населені пункти на Херсонщині.

Підрозділи ЗСУ зайшли в кілька населених пунктів на півночі Херсонської області: у Старосілля, Новодмитрівку, Велику Олександрівку, Малу Олександрівку, Давидів Брід. На це вказують дані карти Deepstatemap, яка опублікована 4 жовтня.