“Армія дронів”: у Мінцифри розповіли, що домовилися про закупівлю 986 безпілотників за 1,9 млрд грн

Дрони Warmatе

Повномасштабна війна росії проти України

Частина з них вже на фронті

У Міністерстві цифрової трансформації України розповіли, що домовилися про закупівлю 986 безпілотників за 1,9 млрд грн. Частина з них вже на фронті. Про це повідомляє Мінцифра в Telegram.

“Рівно три місяці українці та громадяни з 76 країн світу донатять на дрони для ЗСУ. Спільно з Генштабом та Держспецзв’язку ми домовилися про закупівлю 986 безпілотників за 1,9 млрд грн”, – мовиться в повідомленні.

У Мінцифри розповіли, що це сучасні, високотехнологічні, ударні, зі штучним інтелектом та вбудованим тепловізором дрони та безпілотники.

“Це сучасні, високотехнологічні, ударні, зі штучним інтелектом та вбудованим тепловізором дрони та безпілотники: UkrJet, Skyeton, Fly Eye 3.0, WARMATE 3.0, PENGUIN C-MIL Mk 2 UAS, SKIF, Flirt Cetus, DJI Matrice RTK 300, DJI Mavic 3, Autel evo 2. Частина з них вже на фронті. Решту відправимо невдовзі”, – зазначається в повідомленні. 

“Також ми навчаємо операторів керувати безпілотниками. 17 шкіл підписали з нами договір про співпрацю, щоб разом навчати професійних пілотів. Тренінги пройшли вже понад 1000 військових”, – мовиться в повідомленні.

Читайте також: Тайвань передав Україні 800 дронів-мінометів Revolver 860 – Bild.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.