Загнаний у кут Путін може бути небезпечним і безрозсудним – керівник ЦРУ

Російський президент Володимир Путін може бути “небезпечним і безрозсудним” через провали Росії в Україні й світі.

Диктатор РФ може бути стурбований не лише тим, що відбувається на полі бою в Україні, а й тим, що відбувається в країні-агресорці й світі. Про це заявив глава Центрального розвідувального управління США Білл Бернс, пише CNN.

Він нагадав, що попри обіцянки Китаю про “безмежну дружбу”, Пекін відмовився запропонувати військову підтримку, яку просив Путін, і “стримував ентузіазм щодо ведення Росією війни”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський визнав нікчемність “указів” Путіна

За словами Бернса, проблеми Росії, що зростають, залишили Путіну менше варіантів. Це робить його потенційно небезпечнішим.

“Путін загнаний у кут. Путін, який відчуває себе притиснутим спиною до стіни, може бути небезпечним і безрозсудним”, сказав глава ЦРУ.

Росія й надалі посилюватиме ядерний шантаж, тому є велика ймовірність різних провокацій з боку РФ. Про це попереджає Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України. Останніми днями іноземні медіа поширюють інформацію з таємних джерел про те, що Кремль, можливо, хоче застосувати ядерну зброю.

Спочатку італійська газета La Repubblica повідомила, що російський “підводний човен з ядерними боєголовками вийшов на випробування”.

Потім The Times написав, що “Путін наказує відправити в Україну ядерний військовий потяг”.

Водночас у Twitter користувачі поширюють відео того, який ефект матиме точкове використання ядерної зброї Росією на лінії фронту.