Ілон Маск запропонував віддати Крим росії: соцмережі вибухнули обуренням – сюжет (Відео)

Ілон Маск

Понад 60% виступили проти абсурдної ідеї Ілона Маска

Офіс простих рішень Ілона Маска. Американський винахідник і засновник Space X Ілон Маск втрапив у скандал через спробу закінчити війну в Україні одним твітом. Маск виклав опитування на своїй сторінці, в якому запропонував кроки для встановлення миру між Україною та Росією. Один з них – визнати анексію Криму. Це розлютило не лише українських дописувачів, але й наших іноземних партнерів. Користувачі соцмережі взялися пояснювати Маску, чому його план – такий ж провальний, як і ракети “роскосмосу”. Емоцій не стримували, слів не добирали. Станом на зараз участь в опитуванні мільярдера взяли майже 2 з половиною мільйони людей. Понад 60% проголосували проти його пропозицій. Більше про Twitter-скандал знає журналістка “5 каналу” Христина Катарина. 

Як запустити ракети й опустити свою репутацію – Ілон Макс дає майстер-клас. Американський винахідник вивів формулу миру між Україною і Росією. План із чотирьох пунктів, до болю схожих на умови Путіна. 

  • Повторні вибори в анексованих регіонах під наглядом ООН. Росія залишає ці території, якщо на те буде воля народу.
  • Крим формально входить до складу Росії, як це було від 1783 року (до помилки Хрущова).
  • Забезпечення водопостачання до Криму.
  • Україна зберігає нейтралітет.

Формулу Маска-Штайнмаєра українська Twitter-спільнота одразу ж відхилила. Допис викликав шквал критики й обурення як серед пересічних користувачів, так і серед посадовців. Тоді мільярдер спробував згладити кути – запропонував провести референдуми про самовизначення тільки в Криму й на українському сході. Але й таку ідею представника космічної дипломатії різко засудили в Офісі президента й МЗС.

“Україна визволяє свої території. Включно з анексованим Кримом. Росія проходить демілітаризацію та обов’язкову денуклеаризацію і більше не може загрожувати іншим. Воєнні злочинці віддані на міжнародний трибунал”, – заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

“Ті, хто пропонують Україні відмовитися від її людей та землі – нібито щоб не зачіпати ображене его Путіна чи врятувати Україну від страждань – не мають прикривати словом “мир” слова “Нехай росіяни вб’ють та зґвалтують ще тисячі невинних українців і захоплять ще більше територій”, – наголосив голова МЗС України Дмитро Кулеба.

“Наступного разу, коли мені потрібен буде сантехнік, я викличу Ілона Маска. Він не займається сантехнікою? Тоді якого біса він говорить про міжнародні відносини і внутрішнє право? До речі, хороший сантехнік кращий за другосортну думку Маска про незаконно окуповані території іноземної держави”, – розкритикував Маска постійний представник України в ООН Сергій Кислиця. .

Найбільш лаконічним був колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник.

“Від**ись. Це моя дуже дипломатична відповідь тобі, Ілоне Маск”, – написав Мельник.

Один за одним в американського винахідника полетіли списи українського інфовійська. Одні пропонують Ілону Маску віддати компанію SpaceX роскосмосу, якщо той її загарбає. Інші – за логікою мільярдера, повернути Аляску Росії. 

“Шановний Ілоне Маск, коли хтось намагається вкрасти колеса вашої Tesla, це не робить його законним власником автомобіля чи коліс. Хоча вони стверджують, що разом проголосували за це. Просто кажу”, – відреагував президент Литви Ґітанас Науседа.

Осторонь не залишився і мемний батальйон.  Ілона Маска прозвали Ілоном Маск-вою і прирівняли до Папи Римського – за проросійську позицію щодо війни в Україні. Особливо творчі дописувачі представили нове лого компанії “Тесла”. Натомість президент Володимир Зеленський створив своє опитування, в якому поцікавився – “Який Ілон Маск вам подобається більше? Той, що підтримує Україну? Чи той, що підтримує Росію?” На що Маск відповів: усе ще міцно вболіває за українців, але Україні не перемогти, якщо Росія оголосить повну мобілізацію. Мовляв, населення РФ утричі більше, ніж населення України. Та і ядерна війна на носі. Щоправда, про 60 тисяч “хороших росіян” в українській землі Ілон Маск не згадав.

Збій планет, магнітні бурі чи просте неуцтво? Користувачі соцмереж намагаються зрозуміти, що стало причиною cкандального допису Ілона Маска. Ще в березні він викликав Путіна на двобій за Україну і надав українцям термінали супутникового зв’язку Starlink  – для безперебійного доступу до інтернету.

“Одна з найпростіших версій – із самого ранку почали падати акції “Тесли”. І саме тому Маск для того, аби перебити питання зі зниженням у межах 10% акцій Тесли, підняв хайп навколо українського питання. Водночас Маск намагається грати в політику. Він є одним зі спонсорів Республіканської партії. Попереду проміжні вибори. Трампісти робитимуть спроби перемогти в обидві палати парламенту. Цілком реально, що Маск може підігравати цій історії”, – заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

А міністр оборони Литви переконаний: Ілон Маск попався на ядерну вудку Кремля. Доки ж користувачі у Твіттері проводять підприємцю лікнеп, волонтер Сергій Притула та блогер Ігор Лачен уже почали збір на підручник з історії для Ілона Маска. Решта коштів, традиційно, піде на ЗСУ. 

Христина Катарина, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, у твітері Ілона Маска 3 жовтня з’явився скандальний допис про “формулу миру” між Україною та росією. Так, бізнесмен запропонував провести ще один “референдум” та “визнати Крим російським”. Згодом він видалив пост. Але українських користувачі Twitter уже написали Маску все, що вони думають про його “опитування”.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.