Викрадають і катують людей: СБУ показала обличчя правоохоронців-перевертнів

Служба безпеки України встановила ще 12 правоохоронців-перевертнів, які вступили до так званої “правоохоронної системи” окупантів на тимчасово захоплених росіянами територіях України.

Колаборанти займаються репресіями щодо проукраїнського населення і фабрикують проти людей фейкові “кримінальні провадження” із придуманими “доказами”. Про це СБУ повідомила у вівторок, 4 жовтня.

СБУ показала фото зрадників, прізвищ не називає.

Серед них так званий “заступник начальника військової комендатури смт Лазурне Херсонської області” з позивним “Грек”.

Він проходив службу в органах МВС України у Маріуполі, а після початку бойових дій у 2014 році втік до тимчасово окупованого Криму і працевлаштувався у Севастополі до Росгвардії.

Із початком широкомасштабного вторгнення РФ зрадник повернувся на материкову територію, щоб “посилити силовий блок” окупаційного режиму.

СБУ встановила факти викрадення, катування і вербування зловмисником громадян України для схиляння до співпраці з окупантами. “Греку” повідомили про підозру за двома кримінальними статтями державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану і порушення законів та звичаїв війни.

Мешканець Херсонщини після окупації Нової Каховки погодився стати “начальником ізолятора тимчасового тримання” у складі створеного російськими спецслужбами “Новокаховського відділення міліції”.

У новому статусі колаборант разом з представниками окупаційної влади виїжджає за адресами мешкання проукраїнських громадян і учасників АТО, викрадає їх та доставляє до “ізолятора тимчасового тримання”.

Також є факти проведення ним допитів і застосування тортур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судді не захотіли звільняти голову з паспортом Росії. Активісти пишуть ганьба

Пішли на співпрацю з окупантами колишній заступник начальника Ізолятора тимчасового тримання поліції і троє експертів-криміналістів. Вони вступили до так званого “науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС”, що на Херсонщині.

Зловмисники фабрикують фейкові звинувачення проти патріотів України.

Також СБУ задокументувала діяльність призначеного окупантами очільника окупаційної “поліції” Старобільського району Луганщини.

Під його керівництвом окупаційна поліція здійснює “кримінальне переслідування” громадян на підставі фейкових “законів ЛНР”.

Також повідомляють про зрадника колишнього працівника поліції у Волновасі на Донеччині.

У 2011 році він вийшов на пенсію, але після широкомасштабної російської агресії став служити окупантам у статусі “начальника відділу карного розшуку Волноваського райвідділу МВС ДНР”.

Всіх згаданих колаборантів чекає до 15 років позбавлення волі.

Журналісти дослідили список колаборантів, які були українськими правоохоронцями, а потім вступили до окупаційного “МВД РФ” на Запоріжжі. Виявилося, що серед них багато фанатів Кремля і “совка”, які останніми роками подорожували до Росії.

СБУ встановила понад 4 тис. осіб, причетних до псевдореферендумів на окупованих територіях.