Естонія передала Україні дрони, куплені далекобійником із Пскова для армії РФ

Естонія передала українським військовим дрони, які в липні цьогоріч російський далекобійник 43-річний Володимир Шилов намагався вивезти з країни для російської армії.

Про це повідомила естонська поліція у Twitter. Тож ЗСУ отримала новенькі дрони, які допоможуть у протистоянні з російським агресором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія відреагувала на мобілізацію у Росії

“Пам’ятаєте безпілотники, які ми конфіскували в людини, що намагалася пожертвувати їх для російської агресії в Україні? Ці безпілотники все ж таки потрапили в Україну”, ідеться в повідомленні поліції Естонії.

Суд в Естонії призначив Шилову рік в’язниці (чотири місяці в ув’язненні, решту вісім умовно з чотирирічним випробувальним терміном).

Тоді ж вирок винесли ще двом чоловікам, які допомагали Шилову: Іллі й Руслану Голембовським, які пожертвували гроші на купівлю дронів. Обох засудили до п’яти місяців в’язниці умовно з випробувальним терміном у рік і вісім місяців.

У липні суд Таллінна засудив до чотирьох місяців в’язниці жителя Псковської області Володимира Шилова, якого затримали під час спроби привезти в Росію з Естонії дрони, які призначалися для російської армії.

Гроші на дрони він збирав у “ВКонтакте”, де на нього підписані понад 3 тис. осіб. Прокуратура Естонії визнала купівлю дронів “участю або підтримкою акту агресії іноземної держави”.