Закликав посилити постачання зброї для ЗСУ: Порошенко у Бірмінгемі зустрівся з держсекретарем з питань оборонних закупівель Шелбруком

Петро Порошенко

Повномасштабна війна росії проти України

П’ятий президент наголосив на необхідності посилити санкції проти росії

Петро Порошенко, який бере участь у Конференції Консервативної партії Великої Британії у Бірмінгемі, обговорив постачання зброї та прискорення членства України в НАТО з Державним секретарем з питань оборонних закупівель Міноборони Великої Британії Алеком Шелбруком. Про це п’ятий президент повідомив у Facebook.

“У британському Бірмінгемі розпочалася щорічна Конференція Консервативної партії Великої Британії. Там я мав змістовну розмову з новопризначеним Державним секретарем з питань оборонних закупівель Міністерства оборони Великої Британії Алеком Шелбруком. Обговорили нагальні потреби українських Збройних Сил для проведення ефективного контрнаступу проти російських військ та визволення всіх тимчасово окупованих територій України. Вкотре закликав Велику Британію посилити військову підтримку України та активно лобіювати збільшення допомоги з боку інших західних союзників”, – написав Порошенко.

Петро Порошенко

П’ятий президент також розповів Держсекретарю про роботу українських благодійних та волонтерських організацій із забезпечення потреб ЗСУ.

Петро Порошенко

“І ми обговорили перспективи реалізації окремих проєктів із закупівлі військової техніки та високотехнологічного обладнання”, – зазначає Порошенко.

Він також закликав посилити санкції проти росії.

“А також підтримати Україну на шляху до членства в НАТО, обґрунтував важливість невідкладного початку відповідних процедур. Маяком у цьому плані повинен стати Саміт НАТО у Вільнюсі наступного року”, – написав Петро Порошенко.

“Вважаю, що британські партнери мають ініціювати спеціальну резолюцію Парламентської Асамблеї НАТО на підтримку заявки України”, – наголосив Порошенко.

Читайте також: Порошенко на зустрічі з Волкером закликав США підтримати заявку України щодо членства в НАТО.