Російські солдати масово здаються у полон – ГУР

Солдати з Російської Федерації масово здаються в український полон.

Лише за останні кілька тижнів на гарячі лінії проєкту “Хочу жить” вже надійшло понад 2 тис. звернень, заявив представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов в ефірі телеканалу FREEДОМ. Він роз’яснив алгоритм, за яким російські солдати можуть здатися в полон Збройним силам України.

“Повістки в РФ видали уже понад 100 тисячам мобілізованих, яких відправляють на найнебезпечніші ділянки фронту”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація в Росії зіграє на руку Україні ГУР

Юсов розповів, як росіянам уникнути відправлення на передову, якщо солдат уже мобілізований:

Що більше Кремль мобілізує чоловіків у Російській Федерації, то більше людей намагатимуться покинути країну. Оголошена російським диктатором Володимиром Путіним мобілізація підірве російську економіку, оскільки Москва не має плану, щоб замінити мобілізованих працівників або ж тих, хто втече з РФ.

Мобілізація матиме величезні наслідки для робочих місць в РФ, а отже, і для економіки. Росії не має жодного плану розв’язання цього питання. Чоловіки, які зараз відчайдушно залишають РФ, ​​працездатні й працездатного віку. Але як мобілізація, так і втеча такої кількості людей створять ще одну проблему брак кваліфікованих працівників у кожному секторі.