Путін відстрочив призов на строкову службу в РФ – британська розвідка

Російський диктатор Володимир Путін переніс осінній призов на строкову службу в Росії.

30 вересня він підписав відповідний указ, метою якого є підготовка 120 тис. призовників. Їм законодавчо заборонено виїжджати за межі Російської Федерації, зазначило міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки 4 жовтня.

Цей призов відбуватиметься окремо від часткової мобілізації, оголошеної Путіним 21 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація в Криму: втікачі кинулися отримувати українські закордонні паспорти

Осінній призовний цикл у Росії розпочнеться 1 листопада. Це на місяць пізніше, ніж зазвичай.

“Пізній початок циклу свідчить про зростаючий тиск на здатність Росії навчати та екіпірувати велику кількість новопризваного персоналу. Проблеми з розміщенням, навчанням, оснащенням і розгортанням мобілізованого та військовозобов’язаного персоналу є значними. Недоліки в російській адміністративній та матеріально-технічній системах продовжуватимуть підривати ці зусилля”, повідомили британські розвідники.

Президент РФ визнав низку проблем із проведенням мобілізації в РФ. Про це свідчить те, що вже за вісім днів після оголошення мобілізації він звернувся до Ради національної безпеки. Про це повідомляє міноборони Великої Британії.

Путін 29 вересня заявив, що під час цієї кампанії виникає дуже багато питань, і потрібно “оперативно виправляти свої помилки і не повторювати їх”.

Путін продовжує кидати щойно мобілізованих росіян на посилення залишків різних підрозділів армії Росії. Зокрема найелітніших, які Збройні сили України розгромили на Харківщині й на інших ділянках фронту.