На Луганщині чоловіків на війну “виловлюють” дронами – Гайдай

У тимчасово окупованому Хрустальному на Луганщині чоловіків призовного віку для примусової мобілізації шукають дронами.

Запустити безпілотники містом у пошуку “гарматного м’яса” на війну вирішив тамтешній “військком”. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram 4 жовтня.

“І доки чоловіків у так званій ЛНР атакують з повітря, Збройні сили України вже наблизилися майже впритул до північно-західної адмінмежі Луганщини”, прокоментував Гайдай.

За його даними, на війну проти України у псевдореспубліці мобілізують навіть студентів очної форми. Ті, каже Гайдай, сподівалися на відстрочку на декілька років, однак “родина решила иначе”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ могли прорвати кордон Луганської області в напрямку Кремінної ISW

Тим часом у захоплених Сіверськодонецьку, Лисичанську та Попасній немає і натяку на обіцяну окупантами відбудову. На думку російської Держдуми, відновлення інфраструктури цих міст розпочнеться, “щойно це дозволятиме оперативна обстановка”, додав Гайдай.

Він нагадав, що минуло понад три місяці після захоплення, а в цих населених пунктах навіть до 1 вересня не підготувалися. За його даними, в Сіверськодонецьку ще не працює жодна школа. 15 жовтня опалювальний сезон ніхто не розпочне, прогнозує чиновник.

“Водночас та ж сама “оперативна обстановка” не заважала упродовж цих місяців організовувати купу масових заходів, а головне провести так званий референдум. Голосувати протягом майже тижня 98 відсоткам жителів ситуація на фронті не заважала замінити зайву ділянку водо- чи газопроводу упродовж трьох місяців безпечної можливості не було”, підсумував голова ОВА.

“Мобілізовані” в так званих ЛДНР чоловіки вважають себе “рабами” російських окупантів і радіють потрапити в український полон, розповів полонений з ОРДО. Його насильно мобілізували й привезли в розташування російських військ під Сумами. Російські офіцери використовували їх для риття окопів, а у вільний час “виховували” за всіма законами “дідівщини”.

Російські загарбники примусово забрали на війну майже всіх чоловіків з так званої ДНР. Тому тепер псевдореспубліку називають ЖНР Жіноча народна республіка.

Також відомо, що росіяни поповнюють свої лави людьми з інвалідністю. Загалом з ОРДЛО до лав терористів беруть усіх, кого вдалося спіймати. Їх кидають на передову як “гарматне м’ясо”.