Українські військові досягають цілей на трьох напрямках – Пентагон

Українським збройним силам зараз вдається досягати своїх стратегічних цілей на трьох напрямках.

ЗСУ ведуть контрнаступ у Харківській, Херсонській та Донецькій областях. Про це заявила помічниця міністра оборони США з міжнародної безпеки Селеста Валландер під час виступу в Центрі стратегічних та міжнародних досліджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є нові звільнені населені пункти – Зеленський

“Що ми спостерігаємо зараз? По-перше, приголомшливий успіх на передовій у Харківській області, а також ключові стратегічні успіхи українських сил у Донецькій та Луганській областях, зокрема, нещодавнє повернення контролю над містом Лиман”, – наголосила Валландер.

Захоплення Лимана, за її словами, суттєво вплине на здатність Росії переміщати та забезпечувати свої сили на фронті.

Третьою ціллю України є витіснення окупантів на лівий берег Дніпра в Херсонській області, зазначила Валландер. Для Росії це стане значною поразкою, оскільки ще більше унеможливлює прагнення захопити Одесу. Україні ж це надасть найкращу оборонну позицію перед зимою.

“Зараз Україна, схоже, на шляху досягнення всіх стратегічних цілей. Але це вимагає, хочу наголосити, продовження військової допомоги з боку США та міжнародної спільноти”, наголосила помічниця глави Пентагону.

1 жовтня офіційно повідомили, що Збройні сили України увійшли в Лиман.

ЗСУ оточили російське угруповання в районі Лимана. Поблизу міста звільнили п’ять населених пунктів Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве й Ставки.

Більшість окупантів, які перебували в місті, здалися в полон або “передислокувалися” у мішки для трупів, розповіло Міністерство оборони України.