“Війна насправді ніфіга не красива” – син телеведучого Пелиха розповів про адреналін на передовій

Син телеведучого Ігоря Пелиха – Іван служить на Донеччині. Хлопцю 20 років.

На війну Іван Пелих пішов без військового досвіду. До тероборони Києва його взяли лише тому, що мав дрон і вмів ним керувати. Після навчання з британською морською піхотою хлопця відправили на Схід, пише showbiz.24tv.ua.

“Неможливо словами передати той адреналін, коли у тебе над головою свистять кулі й кожен раз, перед тим, як висунутись і відкрити вогонь або перебігти на іншу точку, ти не знаєш, чи не прилетить зараз по тобі. Єдине в чому 100% впевнений, це у твоєму побратимові праворуч і ліворуч”, поділився хлопець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мало б виповнитися 48: чим запам’ятався Ігор Пелих і як склалася доля його сім’ї

На війні всі функціонують як одне ціле. Там бувають і хороші дні, коли танкісти після розвідки дроном в хлам розбивають посадку росіян, а бувають погані, “коли ціла купа своїх 300”.

“Після їх евакуації під шаленим обстрілом сидиш, відтираєш руки від крові і думаєш, що це цілком міг би бути і ти, але головне, щоб хлопці до госпіталя встигли добратись”, зізнався юнак.

За його словами, “війна насправді ніфіга не красива і романтична, як це часом здається з постів у фб, інсті”.

“І кожна новина про успішно звільнене село під час контрнаступу насправді дається ціною, яку поки не побудеш тут, напевно, ніколи і не усвідомиш”, підсумував Іван Пелих.

8 травня 2009 року батько Івана – відомий телеведучий Ігор Пелих трагічно загинув у ДТП, яка сталась в Києві на проспекті Перемоги. Йому було лише 35. У Ігоря Пелиха залишилися тоді дружина та троє дітей.

Телеведучий сидів на задньому сидінні, а після зіткнення вилетів через лобове скло. Винуватцем аварії був його товариш Олег Кирилов, який втік з місця трагедії. Згодом він сам з’явився в поліцію й був засуджений на 9 років.