Жахливі масштаби: Стефанишина розповіла, скільки українців не можуть покинути РФ

На цей час близько півтора мільйона громадян України, велика частина з яких – це жінки та діти, виявилися депортовані в Росію без можливості повернутися додому або зв’язатися з рідними.

Переважно це люди, насильно депортовані російськими загарбниками з тимчасово окупованих територій України, розповіла віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ вчиняє воєнні злочини в Україні комісія ООН

“Сьогодні як ніколи важливо використовувати всі наявні міжнародні інструменти захисту основоположних прав людини та подвоїти наші спільні зусилля, щоб не допустити насильницької експлуатації українських громадян” – зазначила вона.

Масова депортація Росією жителів тимчасово окупованих територій України свідчить про намір Кремля змінити демографічний склад цих регіонів.

Рада національної розвідки США оприлюднила “жахливий” звіт, в якому йдеться щонайменше про 18 фільтраційних таборах, де українців тримають в нелюдських умовах.

Влада країни-загарбника Російської Федерації повідомила про 125 депортованих українських дітей, яких можуть розвести з сім’ями. Така практика затаврована міжнародними нормами, як геноцид.