ЗСУ відбили російські атаки біля десяти населених пунктів – Генштаб

Минулої доби українські війська відбили атаки росіян в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Бахмутське, Одрадівка, Курдюмівка, Зайцеве, Майорськ, Кам’янка, Авдіївка та Опитне.

Авіація Сил оборони завдала 25 ударів по ворожих позиціях. Про це у ранковому зведенні повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

Підтверджено ураження 18 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та семи позицій зенітних ракетних комплексів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новини з фронту: Генштаб попередив українців про загрозу

Підрозділи протиповітряної оборони знищили один гелікоптер, один літак та вісім безпілотників окупантів.

“Ракетні війська і артилерія уразили шість пунктів управління, понад 20 районів зосередження живої сили та техніки противника, три позиції протиповітряної оборони та чотири склади з боєприпасами. Втрати живої сили та техніки наразі уточнюються”, – йдеться у повідомленні.

Противник намагається повністю окупувати Донецьку область та утримати захоплені території. Ворог обстрілює позиції українських військ вздовж усієї лінії зіткнення, намагається відновити втрачені позиції, веде повітряну розвідку.

Українські воїни продовжують контрнаступ на сході України, де точаться запеклі бої. Збройним силам України вдалося прорвати оборону ворога на шляху до Лиману Донецької області. Такими є дані американського Інституту вивчення війни (ISW) станом на 23 вересня.

Крах Росії у Харківській області став найбільшим ударом для Путіна у його кар’єрі. Посилення російських атак проти цивільних об’єктів в Україні може ще більше підвищити західну військову допомогу Україні.