27 військових вантажівок в’їхало до Маріуполя у перший день “референдуму”

У тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області розпочався псевдореферендум про приєднання до Російської Федерації 23 вересня.

У п’ятницю до міста в’їхали 27 військових вантажівок. Частина автомобілів навантажені. Вони рухаються в середину міста, зазначив радник міського голови Петро Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не стати “виборцем” в окупантів жителів Херсонщини застерегли

“Так в Маріуполі почався перший день вистави “референдум”. Правда, схоже на вільне волєвиявлення містян?”, наголосив чиновник.

Представники російських окупаційних адміністрацій на територіях сходу та півдня України заявили про початок псевдореферендумів про приєднання до складу Російської Федерації. Розпочинаються так звані “референдуми” 23 вересня.

Зокрема, із відповідною заявою виступив ватажок бойовиків ОРДО Денис Пушилін. Він сказав, що “впевнений у позитивному результаті” “голосування”.

Аналогічну заяву зробив і представник так званої ЛНР Леонід Пасічник. Ватажок ОРЛО пообіцяв звернутися до російського диктатора Володимира Путіна щодо приєднання окупованого регіону до РФ.

За даними пропагандистського російського видання РИА “Новости”, псевдореферендум проводиться й у Мелітополі Запорізької області.

Також “голосування” відбувається в захопленому Херсоні. Пропагандисти з російського ТАСС повідомляють, що долучитися до “референдуму” змогли навіть мешканці захоплених територій, які виїхали до Росії, зокрема, “голосування” проводять у Якутії.