У Міноборони пояснили, чому РФ вигадує про контрабанду зброї в Україні

Західна зброя в руках українських військовослужбовців “дуже болюче дошкуляє росіянам”.

Тому ворог використовує всі можливості дискредитації ЗСУ та підриву довіри партнерів до України. Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Facebook.

“Вуха російського ІПСО стирчать з матеріалів, де Україну звинувачують у контрабанді, перепродажу, втраті, неналежному використанні озброєння, що постачається нам партнерами. Для цього Росія використовує широкий спектр інструментів інформаційного впливу афілійованих до неї “лідерів думок”, експертів, пресу, політиків не лише в РФ, а й за її межами”, написала вона.

За словами Маляр, чим більше західна зброя змінюватиме ситуацію на полі бою на користь України, тим істеричніше вестиме себе РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк пояснив, для чого Росія роздмухує тему “чорного ринку української зброї”

“Пропаганда це те, на чому російський тоталітарний режим намагатиметься ще деякий час їхати, тоді як його військова машина розвалюватиметься на ходу. Але всі ці зусилля ворога по дискредитації України марні. Бо Україна вже кілька місяців як першою ініціювала, і зараз, за участі західних партнерів, активно втілює у життя розгалужену систему моніторингу та контролю поставленої нам зброї”, зазначила заступниця міністра.

За її словами, кількість зброї, що надається, і її рівень останнім часом тільки зростає це означає, що, попри дії РФ, Україні довіряють.

Також Маляр наголосила, що жодного запиту чи натяку на недовіру від офіційних державних органів партнерів Україна не отримувала.

В Україні почали імплементувати натовську систему обліку та контролю логістики LOGFAS ще у 2019 році. Зараз фахівці з України та США допрацьовують ще одну систему контролю, яка незабаром буде залучена. Також уже впроваджено модуль інформаційно-аналітичної системи СОТА з моніторингу постачань, додала Маляр.

Інформація в окремих іноземних ЗМІ щодо можливої контрабанди зброї з України може бути акцією російських спецслужб. Обіг зброї в Україні контролюється українськими правоохоронцями спільно з Європолом.

У Європолі заявили про цілковиту довіру до українського уряду у питанні поставок зброї. Раніше була потенційна загроза попадання вогнепальної зброї у чужі руки