Тенденція глобального потепління зберігатиметься щонайменше до 2060 року – ООН

Спека

В ООН зробили невтішний прогноз щодо наслідків потепління

Очільник Всесвітньої метеорологічної організації при ООН Петтері Таалас попередив, що теплові хвилі ставатимуть дедалі частішими та інтенсивнішими. Це літо вже встановило температурні рекорди в Європі, пише видання Bloomberg.

Таалас навів приклад того, що вперше стовпчики термометрів перевалили за +40 градусів у деяких регіонах Франції та Британії. На Піренейському півострові температура сягала +47 градусів. Через таку спеку загинули понад тисяча людей.

“Негативні кліматичні тенденції збережуться щонайменше до 2060 року. Теплові хвилі дедалі більше частішають через зміну клімату”, – заявив Петтері Таалас.

Він навіть порівняв кліматичну ситуацію зі спортсменом, якому колють допінг. Адже людство так само не зменшує темпи й далі випускає в земну атмосферу парникові гази.

Відповідно, в ООН зробили невтішний прогноз щодо наслідків такого потепління. Там очікують, що постійно зростатиме навантаження на системи охорони здоров’я, почастішають лісові пожежі та збільшаться пошкодження врожаю через аномальну спеку.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки та Європейський Союз підтвердили намір активно співпрацювати у боротьбі з кліматичними змінами. Джо Байден включив боротьбу зі змінами клімату до найважливіших питань, які має намір вирішувати уряд. Він пообіцяв, що США до 2030 року зменшать викиди парникових газів на 50-52% порівняно з рівнем 2005 року.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.