Європол зробив заяву щодо “контрабанди” зброї з України

У Європолі заявили про цілковиту довіру до українського уряду у питанні поставок зброї.

Раніше була потенційна загроза попадання вогнепальної зброї у чужі руки, йдеться в офіційній заяві Європолу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов відповів на слова Європолу про контрабанду зброї з України

“Європол тісно співпрацює з українськими офіційними особами, щоб зменшити загрозу торгівлі зброєю до Європейського Союзу. Ми цілком довіряємо їм, оскільки вони впроваджують нові заходи для моніторингу та відстеження цієї вогнепальної зброї”, сказано в повідомленні.

Україна продовжує співпрацювати з Європолом у справах, що становлять інтерес для внутрішньої безпеки ЄС.

“Стосовно війни в Україні Європол попередив, що розповсюдження вогнепальної зброї та вибухівки в Україні може призвести до збільшення вогнепальної зброї та боєприпасів, які потрапляють до ЄС через встановлені контрабандні маршрути або онлайн-платформи. Ця загроза може бути ще більшою після завершення конфлікту”, повідомляє Європол.

Міністр оборони Олексій Резніков відповів на занепокоєння Заходу щодо контрабанди зброї, отриманої від закордонних партнерів для оборони від загарбників.

Він припустив, що теоретично з України в країни Євросоюзу можуть вивозити вогнепальну зброю типу автоматів. Однак ні митниці, ні уряду не надходила інформація про такі випадки від Європолу або від поліції ЄС.

Представники Євросоюзу й Північноатлантичного альянсу висловлювали побажання, щоб Київ краще відстежував отриману від західних партнерів зброю. У країн-союзниць є побоювання, що її контрабандою вивозять на чорний ринок Європи.