Рашисти тікають із Мелітополя подалі від HIMARS

Російські військові почали готуватися до того, що бойові дії можуть розпочатися безпосередньо в окупованому Мелітополі, і тікають до узбережжя Азову, рятуючись від ударів HIMARS.

Про це розповів мер міста Іван Федоров на брифінгу з посиланням на повідомлення мешканців Мелітополя, пише Слово і Діло. Вони вказують, що окупанти готуються до бойових дій у місті. «Псевдокерівник департаменту охорони здоров’я, якого призначили рашисти в Мелітополі, зібрав нараду, сказав усім колаборантам і тим, кого вони призначили керівниками закладів охорони здоров’я, підготувати продукти харчування, воду та заклеїти вікна», – заявив Федоров.

Також рашисти із міста передислокують техніку та людей до Кирилівки та Охрімівки на Азовському узбережжі. Скоріше за все вони там будуть облаштовувати нові бази, аби уберегти хоча б частину озброєння від ударів ЗСУ.

Раніше ми писали, що у ніч на неділю, 3 липня, військові ЗСУ в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області знищили одну з чотирьох військових баз росіян.

Зазначається, що українським силам вдалося знищити щонайменше чотири будівлі з російськими підрозділами та розгорнутими біля них позиціями окупантів. Йдеться про казарми, пункти управління та бойові розрахунки з відповідною технікою, електронне обладнання систем ППО та РЕБ, резервуари зберігання ПММ, які дуже довго горіли після влучень. Були знищені близько 150 окупантів, понад 300 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

12 липня українські сили завдали удару по військовій базі рашистів у селищі Мирне Мелітопольського району. Там була техніка, вціліла після попереднього удару 3 липня.