Виділили 300 млн грн на ремонт теплоелектроцентралей

Кабінет міністрів виділить майже 300 млн грн на ремонт зруйнованих російськими ракетами теплоелектроцентралей у Чернігові, Охтирці та Кременчуку.

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль у Чернігівській області відвідав місцеву ТЕЦ. Російські війська зруйнували її у березні, повідомляє пресслужба уряду.

На ТЕЦ зруйновано 15 об’єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни мають заплатити Україні за зруйноване $600 млрд

“Пошкодження дійсно суттєві, тому уряд виділяє додаткові 100 мільйонів гривень, аби провести необхідний ремонт і закупити обладнання для цієї теплоцентралі”, повідомив Шмигаль.

Кошти допоможуть забезпечити теплом мешканців Чернігова та області.

100 млн грн підуть на відновлення Кременчуцької ТЕЦ, ще 86,5 млн грн для Охтирської ТЕЦ. За гроші теплоелектроцентралі зможуть запустити до опалювального сезону.

Україна обов’язково відбудує все знищене російськими окупантами. Така відбудова означатиме новий рівень безпеки для держави.

У цьому переконаний президент Володимир Зеленський, про що написав 13 липня в Telegram. Також глава держави показав нові кадри України під час війни.

“Відбудувати Україну це відновити принципи життя, відновити простір життя, відновити те, що робить людей людьми. Звичайно, це означає масштабне будівництво. Звичайно, це означає велике фінансування та колосальні інвестиції. Звичайно, це означає абсолютно новий рівень безпеки по всій нашій країні, якій і надалі жити поряд із Росією”, написав він.