АРМА передали популярні одеські готелі, що належать росіянам

Печерський районний суд Києва передав одеські готелі «Моцарт», «Аркадія», «Центральний» та «Одеса» держагентству з управління заарештованими активами (АРМА).

Готелі було заарештовано в рамках кримінального провадження про діяльність на користь країни-агресора, пише Думська. Згідно з матеріалами слідства, готелі знаходяться у власності українських суб’єктів господарської діяльності ВКФ «ВІКТОРІЯ», ТОВ «ГОТЕЛЬНИЙ КОМПЛЕКС «АРКАДІЯ», ГОР «ОДЕСЬКИЙ ГОТЕЛЬ «ЦЕНТРАЛЬНИЙ» та ТОВ «П.А.Л.А.Д.А.», бенефіціарами яких є громадяни рф. Йдеться про сім’ю петербурзького підприємця Ігоря Аківісона, який пов’язаний із розшукуваним відомим одеським бізнесменом Володимиром Галантерником.

При цьому зазначені готелі передано в іпотеку двом російським фірмам, що належать тим самим людям.
«Наявність такої схеми не виключає можливості здійснення постійних платежів на користь підприємств російської федерації та подальшого фінансування збройної агресії проти України», — наголошують правоохоронці.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про зміни до українського санкційного законодавства. Тим самим Україна отримала можливість конфісковувати кошти, бізнес-активи та майно тих, хто підтримав, сприяв та співпрацював із країною-агресором – російською федерацією.

У справі про незаконний видобуток корисних копалин та фінансування тероризму, суд ухвалив рішення про арешт майна російського бізнесмена та підконтрольних йому комерційних структур загальною вартістю понад 1 мільярд гривень.

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) отримало в управління корпоративні права та майно підприємств російського бізнесмена загальною вартістю 65 мільйонів гривень.