Головні новини дня: обстріл Запоріжжя та переговори щодо розблокування зерна

Gazeta.ua нагадує головні новини середи, 13 липня.

Російські окупанти обстріляли Запоріжжя. Зафіксували два прильоти ворожих ракет. Влучили в підприємство. Зараз відомо про сімох поранених. Під час обстрілу в Запоріжжі був сенатор штату Небраска Том Брюер. Він пише звіт про війну в Україні. Підніматиме у США тему надання Україні більшої кількості зброї.

У Стамбулі закінчилися переговори щодо розблокування експорту українського зерна на міжнародний ринок. У переговорах брали участь військові делегації міноборони Туреччини, України і Росії та делегація Організації Об’єднаних Націй. ООН очікує на позитивні заяви за підсумками переговорів у Стамбулі про експорт продовольства з України, заявив заступник представника генсека ООН Фархан Хак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни зруйнували завод, кераміку якого купує увесь світ

Корейська Народно-Демократична Республіка визнала незалежність псевдореспублік на Донбасі. У відповідь на це Україна розірвала дипломатичні зв’язки з КНДР. У МЗС наголосили, що рішення Північної Кореї порушує Конституцію України, Статут ООН та основоположні норми та принципи міжнародного права.

У захопленому Мелітополі Запорізької області окупанти проводять чергову ротацію. Загарбники вивезли військову техніку з подвір’я колишнього профтехучилища №24. Воно розташоване в густонаселеному районі на бульв. 30-річчя Перемоги. Окупанти залишили там муляжі. Сподіваються, що Збройні сили України вдарять по місту, щоб потім використати це у пропаганді.

Бізнес-партнер п’ятого президента Петра Порошенка, колишній заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, якого обвинувачували у завданні збитків державі на 17,44 млн грн, їздить за кордон. Його помітили у Варшаві на виході з п’ятизіркового готелю Radisson.