ЗСУ відбили атаки ворога на трьох напрямках

13 липня ворог намагався просунутися На Харківському, Слов’янському та Бахмутському напрямку, але зазнав втрат і відступив.

Про це йдеться в оперативній інформації Генштабу ЗСУ станом на 18.00 13 липня.

Так, на Харківському напрямку українські військові вкотре відбили штурм у напрямку до Дементьєвки. Наразі противник поповнює запаси та намагається доукомплектувати підрозділи, що зазнали втрат особового складу та військової техніки.

На Слов’янському напрямі російські сили наступали у напрямах Іванівки та Долини (Донецька область), але були змушені відступити.

На Бахмутському напрямку бої проходили у напрямках Веселої Долини, Яківлі та Вершини (Донецька область). Всі спроби ворожих штурмових дій були відбиті, окупанти з втратами, відійшли. «Розвідку боєм в районі Покровського ворог теж бездарно провалив», – додали у Генштабі.

Також в українському командуванні зазначили, що подекуди втрати противника перевищують показники комплектування, і це значно впливає на загальний морально-психологічний стан та стає передумовою відмови особового складу у подальшій участі у бойових діях. Доходить до того, що російське командування лупцює підлеглих.

Раніше розвідка перехопила розмову рашиста із дружиною. Окупант розповів про дезертирство в армії.

СБУ в автоматизованому режимі вільно прослуховує розмови окупантів. Потім у них знаходять чимало доказів злочинів рашистів.

Окупанту з лав бойовиків самопроголошеної «ДНР» радять тікати з армії до росії через загострення у Донецьку. Для перетину кордону вимагають 80 тисяч рублів.