“ЗСУ готуються до контрнаступу”: колаборанти в Енергодарі почали “зливатися”

У тимчасово окупованому Енергодарі на Запоріжжі всі бюджетні процеси відбуваються за українськими законами. І це всупереч зусиллям колаборантів із так званої народної адміністрації.

Зрадники розуміють, що українська армія звільнить місто від окупантів і вже починають “зливатися”, повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов в Telegram 18 травня.

За його даними, колаборанти “зливаються” під різними приводами: хвороба, садіння картоплі в селі тощо.

“Тепер вони хочуть бути якомога далі від корабля, який іде на дно. На фоні подій, що відбуваються за межами Енергодара, коли ЗСУ вже готуються до контрнаступу, це не дивно і прогнозовано. Навіть зрадники зрозуміли, що Енергодар буде звільнений. Ті, хто не встиг замазатися сильно, тепер розповідають, що їх оббрехали. Хто вліз по саме горло, вже шукає собі нерухомість у Криму й Донецьку. Які теж рано чи пізно будуть українськими”, – написав Орлов.

За його словами, в Енергодарі загарбники зіштовхуються зі складнощами щодо добору охочих із ними співпрацювати. І нових з’являється дедалі менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “60 днів із ним немає зв’язку” – мер Енергодара закликав звільнити з полону свого заступника

“Бо в лавах “народної адміністрації” Енергодара, а по факту – звичайних колаборантів, дедалі частіше спостерігається “разброд и шатание”. Виявилося, що будувати в Енергодарі “русский мир” на голому ентузіазмі, за одну тільки ідею, готові не всі. А золоті гори, які обіцяв їм Шевчик, насправді навіть не дотягнули до середньої за українськими мірками зарплати. Та й ту платять не всім. А за що платити зрадникам зарплату, якщо завдання окупантів за два місяці в Енергодарі практично не виконані”, – написав Орлов.

Запорізька атомна електростанція працює в українському сегменті енергетики. Її працівники отримують зарплату в гривні. Відповідно, у місті в обігу українська національна валюта. І витіснити її “буде вкрай важко”.

“Усі бюджетні процеси відбуваються згідно з чинним українським законодавством. Це означає, що колаборанти не мають навіть шансу запустити туди руки. А свого бюджету не мають, бо чим його наповнювати? Та не так це й цікаво, як наповнювати свої кишені. Доводиться для цього імпровізувати, займаючись рейдерством і грабунками підприємців”, – додав Орлов.

Він також перелічив основні “досягнення” окупаційної “влади”:

– торгівля на землі й із багажників машин;
– відправлені в окупований Крим огірки з редискою;
– “парад побєдобєсія” і 30 однакових відео для звіту перед Москвою;
– підставні жителі міста, яких використовували пропагандисти у своїх цілях;
– перефарбовані пам’ятники й стела на в’їзді до міста й побілені “поребрики”;
– масово зачинені аптеки, спеціально ліквідували для перекупників, тепер продають ліки з накруткою в три-чотири рази від вартості.

18 травня в Енергодарі росіяни спричинили пожежу в готельному комплексі “Сосновый бор”. Колишній депутат від ОПЗЖ Андрій Шевчік і його новопризначений “заступник” із Макіївки під час перетворення готелю на свою резиденцію не впорались із напругою.