Окупанти відступають з двох напрямків на півдні України: фото “залишеного”

Російські окупанти під натиском Збройних сил України частково відступають із зайнятих територій Миколаївщини та Херсонщини.

Під час відходу вони нещадно обстрілюють села, повідомило оперативне командування “Південь” у Facebook вранці 5 травня.

“На півночі Херсонщини й Миколаївщини ворог вкриває вогнем села, які полишив, відступивши. Не шкодуючи місцевих жителів, вражаючи та руйнуючи вщент приватні домоволодіння. Одна жінка загинула, щонайменше шість мирних жителів отримали ушкодження. Остаточні втрати уточнюються”, – ідеться в повідомленні.

У командування зауважили, що на Миколаївському та Херсонському напрямках противник продовжує ведення бойових дій та інженерне облаштування зайнятих позицій.

“Активних наступальних дій, щоб просунутися в бік Миколаєва не було, але протягом доби здійснили кілька обстрілів з реактивних систем залпового вогню “Смерч”.

Миколаїв нещадно обстрілюють забороненими касетними снарядами. Ворог б’є по житлових та промислових кварталах. Як наслідок влучання у газові комунікації, електропідстанцію, об’єкти промисловості та приватні будинки. Пізно ввечері вдарили ще й в район зоопарку, нанесено суттєве ураження одній зі шкіл. Інформація про постраждалих уточнюється”, – додали у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Миколаєва про плани РФ: ми готуємося до повномасштабного вторгнення

Упродовж 4 травня сили оборони півдня України уразили близько 130 цілей противника. Це забезпечило знищення 50 окупантів та 1️1 одиниць їхньої техніки:

“Це дві самохідні гаубиці “Мста-С”, п’ять броньованої та три одиниці автомобільної техніки, один БПЛА”.

Увечері 4 травня у Миколаєві вдруге за добу пролунали вибухи. До цього вдень у місті вже чули вибух. Над Миколаєвом було видно дим. Свідки стверджували, що удар був дуже сильний. Причини вибуху та його наслідки офіційно поки що не прокоментували.