“Росія хоче підставити Україну” – експерт розповів, що РФ планує у Придністров’ї

Російська агентура робить провокації у Придністров’ї, щоб показати Україну як агресора для світу. Україна не збирається переходити кордони Молдови. Якщо Росія вирішить кинути військових з проксі-республіки на Одесу, то Збройні сили України раз і назавжди закінчать історію Придністров’я. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Віктор Ягун.

“Там немає сил, щоб йти на Одесу. У Придністров’ї, якщо дуже побажати, можна назбирати до 10 тисяч людей. Які явно не мотивовані наступати на Одесу, де їх зустрінуть мотивовані і добре підготовлені військові. Які завершать всю історію із Придністров’ям раз і назавжди. При чому ми навіть не будемо переходити кордон”, говорить Ягун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Агресор має запам’ятати, куди не можна лізти. Бойові дії будуть перенесені в Росію” військовий експерт

Росія хоче показати, що Україна нібито напала на Придністров’я, наголошує експерт.

“Щоб показати Україну в очах світової громадськості як агресора, який воює на чужій території. Нам це не потрібно. І самі придністровці у неформальних контактах кажуть, що це провокації з боку російської агентури. Точно не хочуть вступати у війну, бо розуміють, що тоді Придністров’я перестане існувати як самостійна структура”, додає Ягун.

25 квітня у Тирасполі обстріляли будівлю так званого міністерства держбезпеки невизнаного Придністров’я. За попередніми даними, стріляли з ручного протитанкового гранатомета.

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що атаки в невизнаному Придністров’ї пов’язані з протиборчими силами всередині регіону, які “зацікавлені в дестабілізації ситуації”.