Данія закликає надати Україні зброю та накладати санкції на РФ

Данія виступила за продовження забезпечення України зброєю.

Про це сказав міністр закордонних справ держави Єппе Кофод на спільному з міністром МЗС України Дмитром Кулебою брифінгу.

“Ми повинні продовжувати запроваджувати жорсткіші санкції проти Росії, надавати підтримку Україні включно з необхідною зброєю, а також продовжувати процес збирання доказів воєнних злочинів і притягнення винних до відповідальності”, – сказав Кофод.

Він підтвердив, що Данія готова очолити відбудову Миколаєва. Додав, що практична допомога від Данії вже прямує до України.

“Ми продовжимо допомагати у військовому, гуманітарному плані, відбудові. Ми вже надали допомогу Україні на більш ніж 200 млн євро, включно зі зброєю. Ми хочемо продовжувати нашу допомогу і підтримувати Україну у боротьбі з Росією”, – повідомив Кофод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі сказали, як змусити РФ припинити війну: деталі

Копенгаген також закликатиме Москву до негайного і безумовного відведення військ з України.

Європейський Союз може зробити виняток для Угорщини та Словаччини й дозволити їм не запроваджувати ембарго на імпорт нафти з Російської Федерації. В іншому разі ці країни погрожують заблокувати ембарго для всього ЄС, тому що рішення про санкції ухвалюють колегіально.